A kevert almatortát cukor helyett egy másik, természetes összetevő édesíti.
A kevert sütik
tökéletes megoldást nyújtanak azokra az esetekre, ha gyorsan szeretnél
valami finomságot az asztalra tenni. Ezt az egyszerűen készülő almatortát cukor helyett méz édesíti,
így a megszokott és szeretett ízek egy kis csavart kapnak, miközben a
végeredmény egy bármikor bevethető, házias sütemény lesz.
Hozzávalók 22 cm átmérőjű formához
- 18 dkg liszt
- 15 dkg méz
- 12.5 dkg natúr joghurt
- 8 dkg darált mandula
- 3 tojás
- 3 alma
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 dl olaj
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és kézi habverő segítségével keverd el őket a mézzel. Add hozzá az olajat, a vaníiaaromát és a joghurtot, és keverd simára. Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, és kanalazd hozzá a darált mandulát. Keverd csomómentesre. Két almát hámozz meg, kockázz fel, és forgasd őket a tésztához.
Egy tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és oszd el benne a masszát. A harmadik almát hámozd meg, szeld cikkekre, és rakd ki vele a süti tetejét. 180 fokon 35-40 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a formából és hagyd kihűlni.
0 Megjegyzések