Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Almatorta kevert tésztából: nem kell hozzá cukor


A kevert almatortát cukor helyett egy másik, természetes összetevő édesíti.

A kevert sütik tökéletes megoldást nyújtanak azokra az esetekre, ha gyorsan szeretnél valami finomságot az asztalra tenni. Ezt az egyszerűen készülő almatortát cukor helyett méz édesíti, így a megszokott és szeretett ízek egy kis csavart kapnak, miközben a végeredmény egy bármikor bevethető, házias sütemény lesz.

Hozzávalók 22 cm átmérőjű formához

  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg méz
  • 12.5 dkg natúr joghurt
  • 8 dkg darált mandula
  • 3 tojás
  • 3 alma
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 dl olaj
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és kézi habverő segítségével keverd el őket a mézzel. Add hozzá az olajat, a vaníiaaromát és a joghurtot, és keverd simára. Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, és kanalazd hozzá a darált mandulát. Keverd csomómentesre. Két almát hámozz meg, kockázz fel, és forgasd őket a tésztához. 

Egy tortaformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és oszd el benne a masszát. A harmadik almát hámozd meg, szeld cikkekre, és rakd ki vele a süti tetejét. 180 fokon 35-40 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, vedd ki a formából és hagyd kihűlni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések