Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Lecsóval sült serpenyős kolbász: friss kenyérrel tálalva isteni


Ha gyorsan és egyszerűen elkészülő vacsorára vágysz, a serpenyős lecsós kolbász a te recepted.

Bár a lecsó hagyományosan inkább nyári étel, vannak változatai, amelyek egész évben az asztalra kerülhetnek. Ez a serpenyős lecsós kolbász kaliforniai paprikával és paradicsomkonzervvel készül, a fűszerezése pedig inkább olaszos a többféle zöldfűszer miatt. Cukrot azért érdemes beletenni, hogy a savasságát csökkentse.

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg hámozott paradicsomkonzerv (2 doboz)
  • 4 pár sütni való kolbász
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A kolbászokat vagdosd be, és forró olajon süsd őket ropogósra. Ha elkészültek, szedd ki és tedd félre a darabokat.

A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a felaprított hagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott paprikát, szórd meg sóval és borssal, és süsd 5-7 percig, amíg összeesik. Ekkor öntsd fel a paradicsomkonzervvel, szórd meg bazsalikommal, oregánóval, kis cukorral. Ha szükségesnek érzed, még egy kevés sót és borsot is tehetsz hozzá. Tedd vissza bele a sült kolbászt, fedd le, és gyöngyöztesd 15 percig, hogy az ízei összeérjenek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések