Ha gyorsan és egyszerűen elkészülő vacsorára vágysz, a serpenyős lecsós kolbász a te recepted.
Bár a lecsó hagyományosan inkább nyári étel, vannak változatai, amelyek egész évben az asztalra kerülhetnek. Ez a serpenyős lecsós kolbász
kaliforniai paprikával és paradicsomkonzervvel készül, a fűszerezése
pedig inkább olaszos a többféle zöldfűszer miatt. Cukrot azért érdemes
beletenni, hogy a savasságát csökkentse.
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg hámozott paradicsomkonzerv (2 doboz)
- 4 pár sütni való kolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 hagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál cukor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A kolbászokat vagdosd be, és forró olajon süsd őket ropogósra. Ha elkészültek, szedd ki és tedd félre a darabokat.
A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a felaprított hagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott paprikát, szórd meg sóval és borssal, és süsd 5-7 percig, amíg összeesik. Ekkor öntsd fel a paradicsomkonzervvel, szórd meg bazsalikommal, oregánóval, kis cukorral. Ha szükségesnek érzed, még egy kevés sót és borsot is tehetsz hozzá. Tedd vissza bele a sült kolbászt, fedd le, és gyöngyöztesd 15 percig, hogy az ízei összeérjenek.
0 Megjegyzések