Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb padlizsánkrém marokkói recept alapján: a zaaloukból nem elég egy adag


A zaalouk nevű marokkói padlizsánkrém akkor a legfinomabb, ha megpirítod hozzá a padlizsánt.

A zaalouk, vagyis a marokkói padlizsánkrém valójában nem más, mint egy krémes sült zöldségsaláta padlizsánból, paradicsomból, keleties ízesítéssel. A te ízléseden múlik, mennyi fokhagymát és csípőset teszel bele: van, aki enyhébben, más erősebben szereti. A paradicsom mennyiségével is játszhatsz: minél többet teszel bele, annál szaftosabb lesz, kevesebb paradicsommal pedig intenzívebben jön ki a padlizsán íze.

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagy padlizsán
  • 2 evőkanál friss petrezselyem
  • 2 evőkanál friss koriander
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál
  • chili és citromlé ízlés szerint

Elkészítés:

A padlizsánok szárát vágd ki, a zöldséget hosszában felezd el. A darabokat tedd egy alufóliával kibélelt tepsibe a húsos felükkel lefelé. Felső rácsálláson 200 fokon süsd 20-30 percig, amíg a héján fekete foltok jelennek meg. Amíg sül, a paradicsomokat hámozd meg és vágd kockákra.

A feldarabolt paradicsomot tedd egy serpenyőbe az olívaolajjal, zúzott fokhagymával, petrezselyemmel, korianderrel, sóval, pirospaprikával és köménnyel együtt. Ha chilit is használsz, az is most kerüljön bele. Időnként megkeverve főzd össze közepes lángon 10-20 percig, amíg a paradicsom szószosra sül. Amikor a sült padlizsán már kihűlt annyira, hogy kézbe tudd venni, kanalazd ki a héjából a serpenyőbe, és keverd el. További öt-tíz perc alatt főzd össze, a végén savanyíthatod néhány csepp citromlével.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések