A gombás tésztába kolbász is kerül, és az egész sütőben sül össze.
A sütöben sült gombás tészta
karakterét a kolbász és a bazsalikomos paradicsomszósz adja meg. Ilyen
paradicsomszószt idő hiányában a boltban is kapsz, de ha egyszer
rászánsz egy délutánt, érdemesebb otthon elkészíteni egy nagyobb adagban. A fogásra ropogósra sült sajt teszi fel a koronát.
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg száraztészta
- 50 dkg sütni való kolbász
- 25 dkg mozzarella
- 25 dkg parmezán
- 20 dkg gomba
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.
A kolbászt kockázd fel, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg. Közben a gombát szeleteld fel. A kisült kolbászkarikákat szedd ki, és a visszamaradt zsiradékra dobd rá a gombát. Szórd meg sóval és borssal, és párold, amíg összeesik és levet ereszt. Ekkor keverd hozzá a kolbászt, öntsd fel a paradicsomszósszal, és öt perc alatt forrald össze.
A kifőtt tésztát tedd egy tepsibe, és forgasd össze a paradicsomos mártással. A tetejét szórd meg reszelt mozzarella és parmezán keverékével, és told 200 fokos sütőbe 20 percre, amíg a sajt ráolvad, és megpirul.
0 Megjegyzések