Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós gombás tészta egyenesen a sütőből: ennyi finomság kerül a tepsibe


A gombás tésztába kolbász is kerül, és az egész sütőben sül össze.

A sütöben sült gombás tészta karakterét a kolbász és a bazsalikomos paradicsomszósz adja meg. Ilyen paradicsomszószt idő hiányában a boltban is kapsz, de ha egyszer rászánsz egy délutánt, érdemesebb otthon elkészíteni egy nagyobb adagban. A fogásra ropogósra sült sajt teszi fel a koronát.

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg száraztészta
  • 50 dkg sütni való kolbász
  • 25 dkg mozzarella
  • 25 dkg parmezán
  • 20 dkg gomba
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.

A kolbászt kockázd fel, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg. Közben a gombát szeleteld fel. A kisült kolbászkarikákat szedd ki, és a visszamaradt zsiradékra dobd rá a gombát. Szórd meg sóval és borssal, és párold, amíg összeesik és levet ereszt. Ekkor keverd hozzá a kolbászt, öntsd fel a paradicsomszósszal, és öt perc alatt forrald össze.

A kifőtt tésztát tedd egy tepsibe, és forgasd össze a paradicsomos mártással. A tetejét szórd meg reszelt mozzarella és parmezán keverékével, és told 200 fokos sütőbe 20 percre, amíg a sajt ráolvad, és megpirul.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések