Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

10 perces pufi palacsinta banánnal: liszt helyett zabpehely kerül bele


Ezekbe a pufi palacsintákba zabpehely és banán kerül. 

A zabpelyhes-banános palacsinta rostokban gazdag, tápláló reggeli, amelyet elég édessé varázsol a gyümölcs, így hozzáadott cukrot nem is tartalmaz. Ha szeretnéd, a tetejét lecsorgathatod juharsziruppal, mézzel vagy lekvárral, de önmagában is nagyon finom. A megadott mennyiség kétadagnyi palacsintára elég, de egy személyre is bátran elkészítheted.

Hozzávalók 2 személyre

  • 10-12 dkg zabpehely
  • 4 tojás
  • 2 érett banán
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Az érett, puha banánokat tedd egy tálba, és villával törd össze. Üsd hozzá a tojásokat, keverd egyneműre, majd adagold bele a zabpelyhet. Hogy pontosan mennyi kell belőle, függ a banán méretétől és minőségétől is, sűrű, ragacsos állaga legyen, mint az amerikai palacsintának.

Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben forrósíts olajat. Evőkanállal szaggasd bele a tésztát, és oldalanként 1-2  perc alatt süsd pirosra. Frissen fogyaszd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések