Ezekbe a pufi palacsintákba zabpehely és banán kerül.
A zabpelyhes-banános palacsinta
rostokban gazdag, tápláló reggeli, amelyet elég édessé varázsol a
gyümölcs, így hozzáadott cukrot nem is tartalmaz. Ha szeretnéd, a
tetejét lecsorgathatod juharsziruppal,
mézzel vagy lekvárral, de önmagában is nagyon finom. A megadott
mennyiség kétadagnyi palacsintára elég, de egy személyre is bátran
elkészítheted.
Hozzávalók 2 személyre
- 10-12 dkg zabpehely
- 4 tojás
- 2 érett banán
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az érett, puha banánokat tedd egy tálba, és villával törd össze. Üsd hozzá a tojásokat, keverd egyneműre, majd adagold bele a zabpelyhet. Hogy pontosan mennyi kell belőle, függ a banán méretétől és minőségétől is, sűrű, ragacsos állaga legyen, mint az amerikai palacsintának.
Egy serpenyőben vagy palacsintasütőben forrósíts olajat. Evőkanállal szaggasd bele a tésztát, és oldalanként 1-2 perc alatt süsd pirosra. Frissen fogyaszd.
0 Megjegyzések