A kakaós, mogyoróvajas zabkásához különösen jól megy a mandulatej.
A zabkása is készülhet tejmentesen, növényi tejjel. Ebbe a kakaós, mogyoróvajas receptbe édeskés mandulatej kerül, a kísérőnek pedig étcsokit vagy gyümölcsöt szeletelj a tetejére. Egy adagbn is bátran készítheted, így tökéletes reggeli sietősebb napokon is.
Hozzávalók 1 adaghoz
5 dkg zabpehely
2.5 dl mandulatej
2 teáskanál barna cukor
2 teáskanál mogyoróvaj
1 evőkanál kakaópor
étcsoki és/vagy gyümölcs a tálaláshoz
Elkészítés:
A zabpelyhet és a mandulatejet tedd egy kis lábosba. Tedd a tűzre. Miután gyöngyözni kezd, főzd tíz percig, amíg a zabpelyhek megduzzadnak, és a tej nagy részét magukba szívják. Közben gyakran kevergesd. A végén keverd hozzá a cukrot, a kakaóport és a mogyoróvajat. Darabos mogyoróvajjal igazán finom, de ha pont csak a selymes változat van neked otthon, úgy is tökéletes lesz. Szedd a zabkását egy kis tálba, és hagyd kihűlni, hogy a nyelvedet meg ne égesse. Tálald étcsokival, gyümölcsökkel.
0 Megjegyzések