Cserépedényben vagy római tálban sütve minden húsétel finomabb lesz.
Ha még nincs otthon cserépedényed vagy római tálad, érdemes beszerezni egyet, ugyanis sokkal finomabb az ezekben sült hús és zöldség, mint amelyet sima tepsire pakolnak. A csirkeszárnyakat először tedd a sütőbe szűk fél órára, majd kend meg a páccal, és ezzel süsd készre. Chiliből annyit használj, amennyire szereted az erőset: mindig nézd meg azt is, hogy milyen típussal dolgozol, mivel van, amiből már egy egészen kevés is tüzessé teszi az ételt.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg csirkeszárny
2 gerezd fokhagyma
2 dl ketchup
1 dl olaj
1 evőkanál pirospaprika
só
bors
chili ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tedd egy tálba. Szórd meg őket pirospaprikával, sóval és borssal, locsold meg olajjal, gyúrd össze, és tedd félre egy órára. Ezután pakold őket a cserépedénybe vagy római tálba, és a fedővel letakarva told 200 fokos sütőbe. Közben a ketchupöt keverd el a zúzott fokhagymával, és a chilivel. 25 perc elteltével vedd ki a tálat a sütőből, forgasd össze a húsokat a ketchupös keverékkel, és told vissza a sütőbe további 20 percre.
0 Megjegyzések