Az ősz egyik kedvenc gyümölcse a szilva. Készülhet belőle szilvás gombóc, pite, sőt akár mascarponés desszert is. A kék, édes csemege jótékony hatással van az emésztésre és sokféle édességet feldob. Ismerj meg most egy egyszerű joghurtospiskóta-receptet, mely a család kedvence lesz.
Hozzávalók
35 dkg liszt
30 dkg szilva
10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 dl natúr joghurt
3 db tojás
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral verd fel - fehéredésig. Add hozzá az olvadt vajat, majd öntsd hozzájuk a joghurtot is, és az egészet keverd össze. A lisztet a sütőporral keverd össze, majd add hozzá a joghurtos, tojásos keverékhez. Egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe - vagy őzgerincbe - öntsd a masszát, majd a kimagozott, megfelezett szilvát tedd a tetejére – kicsit bele is nyomkodhatod a masszába. Told a tepsit előmelegített, 180 fokos sütőbe és körülbelül 30 perc alatt süsd készre.
Hozzávalók
35 dkg liszt
30 dkg szilva
10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 dl natúr joghurt
3 db tojás
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral verd fel - fehéredésig. Add hozzá az olvadt vajat, majd öntsd hozzájuk a joghurtot is, és az egészet keverd össze. A lisztet a sütőporral keverd össze, majd add hozzá a joghurtos, tojásos keverékhez. Egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe - vagy őzgerincbe - öntsd a masszát, majd a kimagozott, megfelezett szilvát tedd a tetejére – kicsit bele is nyomkodhatod a masszába. Told a tepsit előmelegített, 180 fokos sütőbe és körülbelül 30 perc alatt süsd készre.
0 Megjegyzések