Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Serpenyős, tejszínes csirkemell


Ez az egyszerű paprikás, tejszínes mártás sokféle húshoz megy jól.


Csoda finom lesz a serpenyős csirkemell, ha sűrű tejszínes, paprikás szószba forgatod. Nagy előnye a receptnek, hogy tényleg pillanatok alatt elkészül, így egy gyors ebéd vagy vacsora gyanánt is tökéletes, és a legválogatósabbaknak sem lesz kifogásuk ellene. Az olaj egy részét helyettesítsd vajjal, így még izgalmasabb lesz.

Hozzávalók 4 személyre
    65 dkg csirkemellfilé
    4 evőkanál olívaolaj
    3 dl alaplé
    2.5 dkg vaj
    2 dl tejszín
    1 hagyma
    1 teáskanál kakukkfű
    1 teáskanál füstölt paprika
    1 teáskanál fokhagymapor
    1 teáskanál rozmaring
    só
    bors

Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg rozmaringgal, kakukkfűvel, fokhagymaporral, sóval és borssal, forgasd össze három evőkanál olívaolajjal, és tedd félre fél órára. A pihentetési idő végén egy serpenyőt szárazon forrósíts fel. Kevergetve pirítsd benne fehéredésig a csirkét, és tedd félre.

A serpenyőben olvaszd a vajat egy evőkanál olajjal. A hagymát aprítsd fel, és párold rajta üvegesre. Húzd le a tűzről, keverd el a füstölt paprikával, és öntsd fel az alaplével. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a tejszínt és a kisült csirkekockákat, és öt perc alatt főzd össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések