Csoda finom lesz a serpenyős csirkemell, ha sűrű tejszínes, paprikás szószba forgatod. Nagy előnye a receptnek, hogy tényleg pillanatok alatt elkészül, így egy gyors ebéd vagy vacsora gyanánt is tökéletes, és a legválogatósabbaknak sem lesz kifogásuk ellene. Az olaj egy részét helyettesítsd vajjal, így még izgalmasabb lesz.
Hozzávalók 4 személyre
65 dkg csirkemellfilé
4 evőkanál olívaolaj
3 dl alaplé
2.5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 hagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál rozmaring
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg rozmaringgal, kakukkfűvel, fokhagymaporral, sóval és borssal, forgasd össze három evőkanál olívaolajjal, és tedd félre fél órára. A pihentetési idő végén egy serpenyőt szárazon forrósíts fel. Kevergetve pirítsd benne fehéredésig a csirkét, és tedd félre.
A serpenyőben olvaszd a vajat egy evőkanál olajjal. A hagymát aprítsd fel, és párold rajta üvegesre. Húzd le a tűzről, keverd el a füstölt paprikával, és öntsd fel az alaplével. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a tejszínt és a kisült csirkekockákat, és öt perc alatt főzd össze.
Hozzávalók 4 személyre
65 dkg csirkemellfilé
4 evőkanál olívaolaj
3 dl alaplé
2.5 dkg vaj
2 dl tejszín
1 hagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál rozmaring
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg rozmaringgal, kakukkfűvel, fokhagymaporral, sóval és borssal, forgasd össze három evőkanál olívaolajjal, és tedd félre fél órára. A pihentetési idő végén egy serpenyőt szárazon forrósíts fel. Kevergetve pirítsd benne fehéredésig a csirkét, és tedd félre.
A serpenyőben olvaszd a vajat egy evőkanál olajjal. A hagymát aprítsd fel, és párold rajta üvegesre. Húzd le a tűzről, keverd el a füstölt paprikával, és öntsd fel az alaplével. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a tejszínt és a kisült csirkekockákat, és öt perc alatt főzd össze.
0 Megjegyzések