A sushit otthon elkészíteni költséges és macerás. Ha szeretnéd mégis otthon átélni a japán hangulatot, ezt a cukkinis alternatívát imádni fogod. Hétköznapi hozzávalókból készül, alakbarát, és főzni sem kell hozzá - kell ennél több?
Hozzávalók 13 darabhoz
2 db cukkini
12 dkg krémsajt
1 db lime
fél db répa
fél db uborka
fél db avokádó
10 dkg lazac (elmaradhat)
ízlés szerint csípős szósz
ízlés szerint zöldfűszerek
szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
Mosd meg alaposan a cukkinit, majd vágd le a végeit, és zöldséghámozóval vágj vékony szeleteket belőle. A krémsajthoz ízlés szerint keverj zöldfűszereket (például koriandert) és facsard bele a lime levét. A répát, uborkát és avokádót vágd gyufaszálméretű hasábokra, a lazacot vékony szeletekre. Ha vegetáriánus változatban készíted, a lazacot el is hagyhatod belőle.
Két szelet cukkinit tegyél egymásra, kend meg krémsajttal, majd pakolj bele minden zöldségből párat. Fektess rájuk egy-egy szelet lazacot, tekerd fel, szórd meg szezámmaggal, és mártogatsd csípős szószba.
Hozzávalók 13 darabhoz
2 db cukkini
12 dkg krémsajt
1 db lime
fél db répa
fél db uborka
fél db avokádó
10 dkg lazac (elmaradhat)
ízlés szerint csípős szósz
ízlés szerint zöldfűszerek
szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
Mosd meg alaposan a cukkinit, majd vágd le a végeit, és zöldséghámozóval vágj vékony szeleteket belőle. A krémsajthoz ízlés szerint keverj zöldfűszereket (például koriandert) és facsard bele a lime levét. A répát, uborkát és avokádót vágd gyufaszálméretű hasábokra, a lazacot vékony szeletekre. Ha vegetáriánus változatban készíted, a lazacot el is hagyhatod belőle.
Két szelet cukkinit tegyél egymásra, kend meg krémsajttal, majd pakolj bele minden zöldségből párat. Fektess rájuk egy-egy szelet lazacot, tekerd fel, szórd meg szezámmaggal, és mártogatsd csípős szószba.
0 Megjegyzések