Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajtburger tészta


A sajtburgertésztáért nem kell a Mekiig menni!


Néha mindenkinek megjön a kedve egy mekis sajtburgerhez. Ha nem szeretnél gyorskaját enni, akkor ez a tészta egy remek alternatíva lehet. A ketchup, a sajt, a marhahús és a savanyú uborka ízkombinációja biztosan kielégíti majd a sóvárgást.

Hozzávalók
    50 dkg darált marhahús
    2 db paradicsom
    30 dkg fusilli tészta
    1 dl tej
    12.5 dkg cheddar sajt
    1 evőkanál Worcestershire-szósz
    1 evőkanál mustár
    1 evőkanál ketchup
    6 dkg savanyú uborka
    500 ml marhahúsleves
    1 db vöröshagyma
    1 evőkanál olívaolaj
    jalapeno (igény szerint)
    só
    bors

Elkészítés:
Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd az apróra vágott hagymát 3 percig. Ezt követően add hozzá a darált húst, majd pirítsd, amíg enyhén megbarnul.  Add hozzá a paradicsomot és a Worcestershire-szószt, majd főzd 2 percig, amíg a paradicsom pépes nem lesz. Öntsd hozzá a marhahúslevest, és forrald fel. Az így kialakult szószba keverd bele a tésztát, majd fedd le, és főzd 12 percig, amíg a tészta megpuhul, és a folyadék felszívódik. Ha kell, adj hozzá egy kis vizet. Öntsd hozzá a tejet és tíz deka sajtot, majd várd, míg megolvad. Igény szerint sózd, borsozd, és tedd ki tányérokba. Locsold meg mustárral és ketchuppal, illetve szórd meg a maradék sajttal, savanyú uborkával, jalapenoval.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések