Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Savanyú káposztás rakott krumpli


Rétegezd a rakott krumplit a kolbász mellett savanyú káposztával!


A savanyú káposztás ételeket egész ősszel és télen nagyon szeretjük fogyasztani. Rakott krumpliban, kolbászkarikákkal rétegezve, sok tejföllel egybesütve finom és kiadós egytálétel válik belőle. Az ilyen fogások egyik titka a viszonylag hosszú sütési idő, így az ízek szépen összeérnek közben.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg savanyú káposzta
    40 dkg tejföl
    8 krumpli
    1 szál kolbász
    1 teáskanál pirospaprika
    0.5 csokor petrezselyem
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A krumplikat héjukban főzd ki nagyjából húsz perc alatt.

Amíg a krumpli fő, a savanyú káposztát csepegtesd le, ha túl erősnek érzed az ízét, mosd is át. Egy lábosban hevíts olajat. Tedd rá a káposztát, forgasd össze sóval, borssal, pirospaprikával, és negyedóra alatt párold puhára.

A kolbászt hámozd meg, és karikázd fel.

A kihűlt krumplit hámozd meg, karikázd fel, és a felét oszd el egy tepsi aljában. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, rakd ki a kolbászkarikákkal és a káposztával, és locsold meg a tejföl felével. Fedd be a maradék krumplival, ezt is sózd, borsozd, kanalazz rá tejfölt, és csorgass rá kevés olajat. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A végén szórj rá aprított petrezselymet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések