Rétegezd a rakott krumplit a kolbász mellett savanyú káposztával!
A savanyú káposztás ételeket egész ősszel és télen nagyon szeretjük fogyasztani. Rakott krumpliban, kolbászkarikákkal rétegezve, sok tejföllel egybesütve finom és kiadós egytálétel válik belőle. Az ilyen fogások egyik titka a viszonylag hosszú sütési idő, így az ízek szépen összeérnek közben.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg savanyú káposzta
40 dkg tejföl
8 krumpli
1 szál kolbász
1 teáskanál pirospaprika
0.5 csokor petrezselyem
só
bors
olaj
Elkészítés:
A krumplikat héjukban főzd ki nagyjából húsz perc alatt.
Amíg a krumpli fő, a savanyú káposztát csepegtesd le, ha túl erősnek érzed az ízét, mosd is át. Egy lábosban hevíts olajat. Tedd rá a káposztát, forgasd össze sóval, borssal, pirospaprikával, és negyedóra alatt párold puhára.
A kolbászt hámozd meg, és karikázd fel.
A kihűlt krumplit hámozd meg, karikázd fel, és a felét oszd el egy tepsi aljában. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, rakd ki a kolbászkarikákkal és a káposztával, és locsold meg a tejföl felével. Fedd be a maradék krumplival, ezt is sózd, borsozd, kanalazz rá tejfölt, és csorgass rá kevés olajat. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A végén szórj rá aprított petrezselymet.
0 Megjegyzések