A szójaszószban sült gombás csirke egyserpenyős, mennyei fogás.
Egy lusta nap estén az egyserpenyős ételek a megmentőink. Rendelés helyett próbáld ki ezt a gombás, szójaszószos csirkemellet, ami az édes-gyömbéres szójaszósztól lesz igazán különleges.
Hozzávalók 6 személyre
Zöldséges húsos raguhoz
50 dkg csirkemell
25 dkg gomba
3 evőkanál olaj
só
bors
1 evőkanál petrezselyem
Szószhoz
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál gyömbér
2 teáskanál szezámolaj
0.8 dl szójaszósz
1 evőkanál barna cukor
3 dkg liszt
2.5 dl csirke alaplé
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, szórd meg sóval és borssal. Egy evőkanálnyi felmelegített olajban süsd mindkét oldalát három-négy percig, majd vedd ki és tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben hevíts fel még egy evőkanál olajat, és öntsd bele a gombát, majd párold puhára. Amikor elkészült, szedd ki ezt is a serpenyőből.
A szószhoz ugyanabba a serpenyőbe önts megint egy evőkanálnyi olajat, pirítsd meg a fokhagymát, adj hozzá gyömbért, barna cukrot, majd szezámolajat, szójaszószt és alaplevet. A szószhoz öntsd hozzá a gombás keveréket és a csirkemellet, majd főzd pár percig. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.
Tésztával vagy rizzsel tálald.
0 Megjegyzések