Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gombával sült csirke édes szójaszószban


A szójaszószban sült gombás csirke egyserpenyős, mennyei fogás.


Egy lusta nap estén az egyserpenyős ételek a megmentőink. Rendelés helyett próbáld ki ezt a gombás, szójaszószos csirkemellet, ami az édes-gyömbéres szójaszósztól lesz igazán különleges.

Hozzávalók 6 személyre

Zöldséges húsos raguhoz
    50 dkg csirkemell
    25 dkg gomba
    3 evőkanál olaj
    só
    bors
    1 evőkanál petrezselyem

Szószhoz
    3 gerezd fokhagyma
    1 teáskanál gyömbér
    2 teáskanál szezámolaj
    0.8 dl szójaszósz
    1 evőkanál barna cukor
    3 dkg liszt
    2.5 dl csirke alaplé

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, szórd meg sóval és borssal. Egy evőkanálnyi felmelegített olajban süsd mindkét oldalát három-négy percig, majd vedd ki és tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben hevíts fel még egy evőkanál olajat, és öntsd bele a gombát, majd párold puhára. Amikor elkészült, szedd ki ezt is a serpenyőből.

A szószhoz ugyanabba a serpenyőbe önts megint egy evőkanálnyi olajat, pirítsd meg a fokhagymát, adj hozzá gyömbért, barna cukrot, majd szezámolajat, szójaszószt és alaplevet. A szószhoz öntsd hozzá a gombás keveréket és a csirkemellet, majd főzd pár percig. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.

Tésztával vagy rizzsel tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések