Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kókuszpite csokis tésztával


A csokis tészta és a gazdag krém remekül egészíti ki egymást ebben az isteni kókuszpitében.


A kókuszos pite egy igazi csoda, különösen akkor, ha vékony, csokis tésztarétegen terül el. Ezt a tésztareceptet más sütikhez is felhasználhatod, sőt akár formákkal kiszúrhatod, és így kekszet is készíthetsz belőle. A tetejére kerülő krémre tejszínhabot is kenhetsz.

Hozzávalók 8 szelethez

A tésztához:
    16.5 dkg liszt
    15 dkg vaj
    5 dkg cukor
    4-6 evőkanál hideg víz
    2.5 dkg kakaópor
    1 csipet só

A krémhez:
    12 dkg cukor
    5 tojássárgája
    4 dl konzerves kókusztej
    3 dkg keményítő
    3 dkg vaj
    2.5 dl tej
    2.5 dkg kókuszreszelék
    1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:
    5 dkg étcsoki

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a cukrot, a kakaóport és a sót vegyítsd el egy tálban. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és robotgéppel vagy az ujjaiddal morzsold el. Kanalanként adagolj bele annyi vizet, hogy összeálljon. Gyúrd össze, de nem kell teljesen simára, jót is tesz neki, ha maradnak benne kisebb vajdarabok. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy órára. A pihentetési idő végén vedd ki, és nyújtsd kör alakúra. Ha nagyon ragad, egy kevés lisztet vagy kakaóport szórj rá. Tedd egy piteformába úgy, hogy a széleit belülről befedje, és tedd vissza a hűtőbe negyedórára, hogy megszilárduljon. Ezután told 220 fokos sütőbe 25 percre.

A krémhez a tejet főzd össze a kókusztejjel, a kókuszreszelékkel és a cukor felével. A tojássárgákat keverd ki a vaníliás cukorral, a kristálycukor másik felével és a keményítővel. Amikor a tej felforrt, csorgasd bele a tojásos részt, és kevergesd egy percig, amíg besűrűsödik. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a felkockázott vajat, és hagyd langyosra hűlni. Oszd el a kisült tésztán. A csokit olvaszd fel, és csorgasd a süti tetejére. Tedd a hűtőbe három órára, hogy összeálljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések