Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Toszkán szőlős lepény


A finom, foszlós toszkán szőlős lepény pihe-puha kelt tésztából áll.


A toszkán szőlős lepényt a helyiek csak szeptemberben fogyasztják, mivel az olasz szőlőfajtákat csak egy rövid ideig lehet szüretelni. Itthon persze bármikor elkészítheted, amikor kapsz friss gyümölcsöt. Mindig piros szőlőből készítsd, mert annak az intenzív, édes íze megy jól ehhez a sütihez.

Hozzávalók 4 személyre

    50 dkg 00-ás liszt
    45 dkg piros szőlő
    6 evőkanál cukor
    4 dl langyos víz
    3 dkg élesztő
    0.5 dl olívaolaj

Elkészítés:

Az élesztőt futtasd fel. Ehhez a víz felét keverd el egy evőkanál liszttel és egy kiskanál cukorral, ebbe morzsold az élesztőt, és várj tíz percig, amíg megduzzadva feljön a tetejére.

Közben a lisztet szitáld át. Add hozzá az élesztős vizet, végül fokozatosan adagold bele a többi vizet is, hogy jól gyúrható masszát kapj. Dagaszd ki kézzel vagy géppel, majd takard le, és egy óra alatt keleszd a duplájára. Akár sütés előtti este is összeállíthatod a tésztát, ebben az esetben tedd a hűtőbe, és hagyd ott egy éjszakát.

A megkelt tésztát lisztes kézzel szedd két részre úgy, hogy az egyik kicsit nagyobb legyen. Ezt a nagyobbik darabot nyújtsd ki egy centi vastagra, és emeld át egy sütőpapírral kibélelt vagy olívaolajjal vastagon megkent tepsibe. Oszd el rajta a szőlő kétharmadát, valamint a cukor és az olaj felét. Ezt fedd be a másik adag kinyújtott tésztával, amire kerüljön a maradék szőlő, cukor és olaj. Told 190 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg szép színt kap.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések