Ha találsz még friss, lédús őszibarackot, abból készítsd ezt a ropogós morzsasütit.
nnek a ropogós őszibarackos morzsasütinek a különlegessége, hogy szeletelt mandula is kerül bele, így ad neki még egy plusz csavart. A mandula és a gyümölcsök egyébként is remekül egészítik ki egymást akár nyersen is. Ez a süti készülhet friss barackból, nektarinból vagy befőttből is. Tálald vaníliafagyival!
Hozzávalók
A mandulás morzsához:
12 dkg hideg vaj
10 dkg liszt
10 dkg aprított mandula
10 dkg barna cukor
2 evőkanál kristálycukor
A barackhoz:
1 kg őszibarack vagy nektarin
8 dkg barna cukor
5 dkg kristálycukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A tálaláshoz:
vaníliafagyi
Elkészítés:
A morzsához a mandulát, a lisztet és a kétféle cukrot vegyítsd el egy tálban. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és morzsold el. Ehhez használhatsz robotgépet vagy az ujjaidat is. Morzsalékos állagú tésztát fogsz kapni.
Az őszibarackot magozd ki, szeleteld fel, és tedd egy tálba. Keverd el a cukrokkal, a keményítővel és egy csipet sóval. Egyengesd el egy tepsiben. Fedd be a morzsával, és told 190 fokos sütőbe 30-35 percre, amíg aranybarnára sül.
Tálald vaníliafagyival.
0 Megjegyzések