Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mandulás, őszibarackos morzsasüti


Ha találsz még friss, lédús őszibarackot, abból készítsd ezt a ropogós morzsasütit.


nnek a ropogós őszibarackos morzsasütinek a különlegessége, hogy szeletelt mandula is kerül bele, így ad neki még egy plusz csavart. A mandula és a gyümölcsök egyébként is remekül egészítik ki egymást akár nyersen is. Ez a süti készülhet friss barackból, nektarinból vagy befőttből is. Tálald vaníliafagyival!

Hozzávalók

A mandulás morzsához:
    12 dkg hideg vaj
    10 dkg liszt
    10 dkg aprított mandula
    10 dkg barna cukor
    2 evőkanál kristálycukor

A barackhoz:
    1 kg őszibarack vagy nektarin
    8 dkg barna cukor
    5 dkg kristálycukor
    2 evőkanál kukoricakeményítő
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só

A tálaláshoz:
    vaníliafagyi

Elkészítés:

A morzsához a mandulát, a lisztet és a kétféle cukrot vegyítsd el egy tálban. Add hozzá a felkockázott, hideg vajat, és morzsold el. Ehhez használhatsz robotgépet vagy az ujjaidat is. Morzsalékos állagú tésztát fogsz kapni.

Az őszibarackot magozd ki, szeleteld fel, és tedd egy tálba. Keverd el a cukrokkal, a keményítővel és egy csipet sóval. Egyengesd el egy tepsiben. Fedd be a morzsával, és told 190 fokos sütőbe 30-35 percre, amíg aranybarnára sül.

Tálald vaníliafagyival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések