Gyorsan elkészül ez a keleties fűszerezésű, zöldséges sült rizs, ráadásul még egy kis tojás is kerülhet bele.
A sült rizs keleties stílusú hozzávalók nélkül is tökéletes fogás lehet, nem utolsósorban pedig remek maradékmentő ötlet, ha túl sok rizs készült az előző napi ebédhez, és egy kevés zöldség is akad mellette a kamrában. De persze frissen is lehet rizst főzni hozzá, és hogy biztosra menjünk, ezt a receptet egy kis gyömbérrel és kurkumával is megbolondítottuk.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg rizs
3 tojás
2 sárgarépa
20 dkg zöldborsó, zöldbab és kukorica vegyesen, illetve tetszőlegesen
1 kisebb cukkini
1 zöld húsú paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dobókockányi gyömbér
0.5 mokkáskanál kurkuma
só
bors
olaj
Elkészítés:
Főzd meg a rizst, és tedd félre. A zöldségeket tisztítsd, illetve mosd meg, majd vágd aprócska kockákra, esetleg vékony csíkokra ízlés szerint a borsó és a kukorica kivételével. A zöldbabot is vágd kisebb darabokra. Egy kevés olajon a felvert tojásokból készíts rántottát, majd vedd ki, szedd egészen kis darabokra, és tedd félre.
A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd futtasd meg egy kevés olajon. Add hozzá a felvágott zöldségeket, a kukoricát és a zöldborsót is, sózd, borsozd, fűszerezd, majd dinszteld őket puhára. Ha a zöldségek megpuhultak, keverd hozzájuk a rizst, és süsd 3 percig együtt, majd add hozzá a tojást is, és melegítsd össze további 2 perc alatt.
0 Megjegyzések