Szuperül néz ki, finom, egészséges, és nagyon könnyű elkészíteni a görögdinnyemintás jégkrémet.
Az egészséges, gyümölcsös, jeges finomságok igazi sztárja lett az elmúlt években a görögdinnyemintás jégkrém, ami nemcsak finom és látványos, de nagyon egészséges is, különösen, ha nem adsz hozzá plusz cukrot. A receptben szereplő mennyiségek négy pálcikás jégkrémhez biztosan elegendőek, de ez attól is függ, milyen és mekkora formát használsz. Ha maradna az alapanyagokból, hűtőben tárolva felhasználhatod őket, ha az első jégkrémek már kellően fagyosak ahhoz, hogy kivedd őket a formából.
Hozzávalók
1 kisebb dinnye fele
5 kivi
2 kis doboz natúr vagy kókuszos joghurt vagy 3 dl kókusztej
csokidarabok ízlés szerint (magnak)
porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
A dinnyét vágd ki a héjából, magozd ki, ha nem eleve magtalan, aprítsd kisebb darabokra, tedd turmixgépbe, és pépesítsd. A joghurtot vagy kókusztejet ízesítsd ízlés szerint porcukorral, de úgy is nagyon finom lesz a jégkrém, sőt, igazán egészséges is, ha nem teszel bele. A kivit szintén hámozd meg, aprítsd kis darabokra, és pürésítsd. A dinnyés püré adja majd a piros réteget, a joghurtos vagy kókusztejes a fehéret, a kivis pedig a zöldet. Ha a dinnyemagokat is imitálni szeretnéd, vágj nagyon apróra, magszerűre egy kevés csokit.
A jégkrémformát töltsd meg kétharmadáig a piros dinnyepürével, add hozzá a magnak való csokidarabokat, majd tedd a fagyasztóba egy órára. Ha már kellően szilárd, de még nem jeges, szúrd bele a pálcikát a jégkrémbe, már amennyiben nem olyan formát használsz, melyhez beépített pálcika tartozik. Ha a piros réteg már szilárd, jöhet a fehér, mellyel töltsd meg a maradék hely felét, majd tedd a jégkrémeket ismét egy órára a fagyasztóba. Végül a zöld réteg is rákerülhet, ezzel töltsd fel teljesen a formát, majd hűtsd 2-3 órát, egészen addig, míg jegesre nem fagy. Ha kész, könnyebben kiveheted a formából, ha azt egy kevés forró vízbe állítod, de vigyázz, csak nagyon rövid időre, különben megolvadhat a jégkrém.
0 Megjegyzések