Ez a csodás tészta szárított paradicsommal lesz a legfinomabb.
A szárított paradicsom egyszerűen mennyei: próbáld most ki tésztára kanalazva is! Ha kapsz szárítottparadicsom-pasztát, azt használd fel hozzá, mert egészen különleges, telt íze van, de ha ilyenhez nem jutsz hozzá, a hagyományos sűrített paradicsom is megteszi. A tésztát félkeményre főzd először vízben, hogy utána a szószban puhulhasson meg teljesen.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg száraztészta
👉 15 dkg parmezán
👉 6 dkg szárított paradicsom
👉 3 dl tejszín
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál (szárított) paradicsompaszta
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd félkeményre. Három perccel a csomagoláson jelzett főzési idő lejárta előtt szűrd le. A főzővizéből tegyél félre. Amíg a tészta fő, kezdd el összeállítani a szószt. Az apróra vágott hagymát kevés olajon párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát, a felkockázott szárított paradicsomot, a sűrített paradicsomot, és így kevergesd további egy percig. Add hozzá a reszelt parmezánt, a főzőtejszínt, és másfél decit a tészta főzővizéből.
Csavard a lángot kicsire, és lefedve gyöngyöztesd a mártást 5-10 percig, amíg besűrűsödik. Az utolsó percekben forgasd hozzá a lecsepegtetett tésztát. Ha szükséges, még egy kevés főzővízzel hígítsd, és így főzd a tésztát teljesen puhára.
0 Megjegyzések