A sütőtökös amerikai palacsintánál nincs finomabb téli vacsora.
Az amerikai palacsinta sütőtökös tésztából készítve talán még finomabb, mint a hagyományos változat. Az alapreceptet feldobhatod apróra vágott csokival vagy dióval. Legfinomabb úgy lesz, ha a tököt először megsütöd, és utána, pürésítve adod a tésztához.
Hozzávalók 4 személyre
👉 45 dkg liszt
👉 20 dkg sült tök
👉 3.5 dl tej
👉 3 evőkanál cukor
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 tojás
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 teáskanál fahéj
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tököt szeleteld fel, és süsd meg. Ha kész, kapard ki a húsát egy tálba. Pürésítsd botmixerrel vagy egyszerűen villával. Add hozzá a tejet, a tojást, az olajat és a citromlevet, és keverd simára. Egy másik tálban keverd el az átszitált lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal, a gyömbérrel és a sóval. Adagold a nedves hozzávalókhoz, és keverj belőle csomómentes tésztát.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Evőkanálnyi adagokat merj ki a serpenyőbe, és oldalanként két perc alatt süsd a palacsintákat pirosra.
0 Megjegyzések