Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kiadós rakott kel füstölt kolbásszal: ezután senki nem marad éhes


Ha kolbásszal készíted a rakott kelt, mindenki kétszer fog szedni belőle.


A kolbásszal együtt sütött rakott kel füstös és fűszeres, ráadásul rosttal és vitaminokkal is tele van. A rétegek között rizs és tejföl is megbújik, így lesz igazán kiadós. A káposztaleveleket sütés előtt öt perc alatt főzd elő, így az illatuk is kellemesebb lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg füstölt kolbász
👉 20 dkg tejföl
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 1 fej kelkáposzta
👉 1 tojássárgája
👉 1 csésze rizs
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál zsemlemorzsa
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 teáskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A rizst háromszoros mennyiségű sós vízben főzd puhára. A kelkáposztát szedd leveleire, és bő, sós vízben öt perc alatt főzd elő. Ha kész, szűrd le, és hagyd kihűlni. A kolbászt áztasd hideg vízbe tíz percre, ezután húzd le a héját. Karikázd fel. A tejfölt keverd el a tojássárgájával és a zúzott fokhagymával.

Egy tepsit kenj ki olajjal, és szórd meg zsemlemorzsával. Oszd el benne a káposztalevelek felét, sózd, reszelj rá borsot, és szórd meg kevés őrölt köménnyel. Kanalazd rá a főtt rizst, a kolbászkarikák felét, és kend meg egy réteg tejföllel. Erre jöhet a káposzta és a kolbász másik fele. Szórd meg ezt is sóval, borssal, köménnyel, oszd el rajta a maradék tejfölt és a reszelt sajtot. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra elteltével vedd le a tetejéről a fóliát, és pirítsd további tíz percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések