Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így készíts sült krumplit air fryerben: a tökéletes fűszerezést is megmutatjuk


Ha air fryerben sütöd a krumplit, úgy lesz finom ropogós, hogy közben nem tocsog majd az olajban.


Az air fryerben készülő sült krumpli nagy előnye, hogy hamar készen van, ugyanakkor nem tocsog az olajban. A külseje ropogós, a belseje puha, pont, mint egy tökéletes tepsis krumplinak, csak épp sokkal rövidebb idő alatt. Készítsd kifejezetten sütni való, vékony héjú krumpliból, a többi típus ugyanis könnyen szétesik.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 közepes, sütni való krumpli
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 só
👉 frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

Az air fryert kapcsold be 200 fokra. Amíg melegszik, készítsd el a krumplikat. A darabokat mosd meg, negyedeld fel hosszában, szórd meg őket füstölt paprikával, rozmaringgal, sóval, frissen őrölt borssal, és forgasd össze olívaolajjal. Ha vékony héjú típust használsz, nem kell meghámozni.

Helyezz annyi krumpliszeletet az air fryer rácsára, amennyi kényelmesen elfér benne úgy, hogy ne fedjék egymást. Helyezd őket az eszközbe. Tíz perc sütés után fordítsd meg őket, és így süsd további húsz percig. Ha még nem érzed őket elég ropogósnak, kicsit tovább bent maradhatnak, de vigyázz, oda ne égjenek. Amikor készen vannak, ismételd meg ugyanezt a maradék krumplival. Ha nem eszitek meg az összes krumplit, a maradékot tedd zárható tasakba, és tedd a hűtőbe. Később air fryerben melegítheted fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések