Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

30 perces csirkehúsleves extra selymesen: tejszín és krémsajt is kerül a fazékba


Még finomabb lesz a csirkehúsleves, ha tejszínnel és krémsajttal dúsítod.


Ez a sűrű, krémes csirkehúsleves a gazdag fűszerezésnek és a különleges sűrítésnek köszönheti semmihez sem hasonlítható ízét. Jól megy hozzá a szárított paradicsom. A sűrű levesben szinte megáll a kanál: mivel úgyis kétszer fogtok szedni belőle, komolyabb második fogásra már nem is feltétlenül van utána szükség.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 10 dkg szárított paradicsom
👉 10 dkg krémsajt
👉 10 dkg cheddar sajt
👉 8 dl alaplé
👉 2 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál köménymag
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

Egy lábosban hevítsd fel az olajat. Add hozzá a kockákra vágott hagymát, párold üvegesre, majd keverd el a zúzott fokhagymával. A csirkemellet szeleteld fel, és add a hagymához. Szórd meg sóval és borssal, kevergesd fehéredésig, majd add hozzá a felszeletelt szárított paradicsomot, kaliforniai paprikát, a pirospaprikát, a köménymagot, az oregánót és a Cayenne-borsot. Forgasd össze, és öntsd fel az alaplével. Főzd össze 20 perc alatt. A tejszínt és a krémsajtot egy kis tálban keverd el, és ezzel sűrítsd be a levest. Forrald össze, végül keverd hozzá a reszelt sajtot, és várd meg, amíg elolvad.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések