A joghurtban pácolt csirkecombot tepsiben vagy grillrácson is kisütheted.
Ezzel a joghurtban pácolt csirkecombbal tényleg alig lesz munka! Egyszerűen csak keverd össze a joghurtot az ínycsiklandó fűszerekkel, és ebben pihentesd a húst egy éjszakát. Így felpuhulnak a rostjai, az ízek pedig lejutnak a belsejébe. Ugyanezt a pácot sertéstarjához is bátran használhatod.
Hozzávalók 4 személyre
👉 45 dkg natúr joghurt
👉 8 csirkealsócomb
👉 4 duci gerezd fokhagyma
👉 2 ág rozmaring
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1.5 evőkanál frissen reszelt gyömbér
👉 1.5 teáskanál só
👉 1 teáskanál őrölt koriander
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál színes bors
👉 1 kávéskanál tárkony
Elkészítés:
Egy kisebb tálban keverd egyneműre a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért a sóval. Add hozzá a joghurtot, az olívaolajat és a többi fűszert. A csirkecombok héját húzd le. A húsukba ejts három-négy bevágást éles késsel, majd helyezd őket a pácba. Forgasd jól bele, hogy teljesen befedje őket, és letakarva tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap süsd ki őket. Ez grillen 25-30 percig fog tartani. A másik módszer szerint tedd őket tepsibe, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd tíz percig.
0 Megjegyzések