A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tökéletes almás-fahéjas süti receptje: a tésztába kerül a felszeletelt gyümölcs


Az alma és a fahéj együttese remekül muzsikál ebben az egyszerű kevert sütiben.


Az almás-fahéjas kevert süti tökéletes megoldás arra az esetre, ha valami gyümölcsös finomságra vágysz. Egyszerűen elkészíthető, hiszen az alapanyagokat csak össze kell keverni, mivel pedig semmi különösebb hozzávaló nem kell hozzá, könnyen lehet, hogy külön bevásárlást sem igényel majd.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 5 tojás
👉 4 alma
👉 1 kis doboz tejföl
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A cukorból egy evőkanállal tegyél félre, a többit keverd habosra a tojásokkal. Nagyjából öt perc után, amikor a térfogata már megnőtt, a színe pedig kifehéredett, keverd bele a tejfölt, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat. Keverd jól össze, azután szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Keverj belőle sűrű, csomómentes tésztát.

Az almát hámozd meg és szeleteld fel. Szórd meg a fahéjjal és a félretett cukorral, és forgasd össze. A felét keverd a masszába, és az egészet egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában. Rakd ki a tészta tetejét az alma másik felével, és told a tepsit 180 fokos sütőbe 20 percre. Ennyi idő elég is neki, hogy pirosra süljön. Ha kész, vedd ki, és hagyd kihűlni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések