A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kétszer sütött töltött krumpli: húsmentes változatot mutatunk


A kétszer sütött krumpli lényege, hogy a darabokba a saját kikapart, ízesített belsejüket töltöd újra.


Kétszer sütött krumplinak hívják ezt a szerény, de annál finomabb, húsmentes fogást. A burgonyákat először egészben süsd meg, ezután a belsejüket kapard ki, ízesítsd, és ezt töltsd vissza a darabokba. Így olcsó és nagyon finom fogást kapsz, amelyet akár a vendégeidnek is kínálhatsz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg tejföl
👉 12 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg vaj
👉 4 nagy krumpli
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, és töröld szárazra. Villával szurkáld meg, majd told őket 180 fokos sütőbe. Mérettől függően 45-60 perc alatt süsd puhára. Ha készen vannak, szedd ki és hűtsd le a darabokat.

A lehűlt krumplikat vágd félbe. Óvatosan kapard ki a belsejüket, vigyázva, hogy a falukat ne vágd át. Tedd a krumplibelet egy tálba, és keverd el a vajjal, a tejföllel, a sóval, a borssal és a szerecsendióval. Az így kapott krumplipürét töltsd vissza a darabokba. Szórd meg mindegyik tetejét reszelt sajttal, hintsd meg pirospaprikával, és told vissza a sütőbe 15 percre, amíg a sajt a tetején megpirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések