A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Savanyú káposzta sült oldalassal, cseh recept alapján: hasonlít a miénkhez, mégis kicsit más


Süsd egybe a savanyú káposztát sült oldalassal úgy, ahogy a csehek készítik!


Főleg Csehországban és Lengyelországban szeretik a savanyú káposztát sült oldalassal egybesütni. A fogás specialitása a vele készített aszalt szilva, ami, ha az alkalom úgy kívánja, ünnepi jelleget is kölcsönöz az ételnek. Ha te is odavagy a káposztáért, ebben a válogatásban még több hasonló receptet találsz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1.5 kg sertésoldalas
👉 75 dkg savanyú káposzta
👉 25 dkg aszalt szilva
👉 3 evőkanál olaj
👉 1 hagyma
👉 1 sárgarépa
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 dl száraz vörösbor
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Az aszalt szilvát áztasd vörösborba. Az oldalast a csontok mentén szeleteld fel. Szórd meg sóval és borssal, és locsold meg olajjal. Egy serpenyőben piríts kérget a hússzeletekre, majd szedd ki, és tedd félre őket.

Közben egy lábosban hevíts még egy kevés olajat, és futtasd meg rajta az apróra vágott hagymát. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, majd add hozzá a lecsepegtetett savanyú káposztát. Ezt is szórd meg sóval és borssal, és negyedóra alatt párold puhára. Ha kész, egyengesd el egy tepsiben. Keverd el a vékony szeletekre vágott sárgarépával, az aszalt szilvával, és helyezd el a tetején a megpirult oldalast. Alufóliával letakarva told 170 fokos sütőbe nagyjából másfél órára, amíg az oldalas teljesen puhára sül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések