A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Toroczkai 56-os megemlékezése: "sokan még mindig azt gondolják, hogy a Fidesz nemzeti párt, ez azonban nem igaz"


A Mi Hazánk Mozgalom a Corvin-közben emlékezett az 56-os hőseinkre.

Novák Előd beszédével kezdődött a Mi Hazánk megemlékezése

A rendezvényt Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke nyitotta meg, aki felsorolta a nemzeti ellenzéki párt antikommunista követeléseit. Novák többek között említette a kommunista luxusnyugdíjak megszüntetését, valamint a szélsőbaloldali Antifa terrorszervezetté nyilvánítását. A politikus szerint amíg ezek nem történnek meg, a kormány 1956. október 23-áról történő megemlékezése hiteltelen.

„Két éve is csak nálunk volt 1956-os felszólaló, idén pedig a pártok közül már csak a Mi Hazánk tart rendezvényt”, emlékezik meg így ‘56-ról. „Kimentek a tankok, de bejöttek a bankok” – mondja Novák Előd ‘56-ról: szerinte ma új világot akarnak ránk erőltetni, emiatt is adnak le figyelmeztető lövést az ágyúval.

Novák szerint a történelem megcsúfolása az, amit ma a honvédségen tesznek – például a Petőfi laktanya átnevezése. Novák végül arról beszélt, hogy a magyar katonáknak „nincs helyük Izraelben és Irakban”, nekik Novák szerint a déli határnál kéne szolgálnia. Az ukrajnai háború miatt Novák szerint itthon kéne inkább a honvédségnek a biztonsággal foglalkoznia, nem az izraeli háborúval, „mert az nem a mi háborúnk”.


„A mai fiatalok példaképei az influenszerek”

 
Novák után Binder Csaba, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke arról beszélt, hogy a mai fiatalok példaképei az influenszerek, nem az ‘56-os hősök. Binder szerint a mai 18-29 éves korosztály 40 százaléka külföldön képzeli el az életét a „könnyebb utat választva”. Pedig szerinte mi lett volna Magyarországon, ha az ‘56-osok „nem Molotov-koktélt és fegyvert, hanem menekülési útvonalat kerestek volna”. Binder egy Wass Albert-idézet után azzal zárta beszédét, hogy „ma szovjet tankok helyett globalista eszmék ellen kell harcolni”.

A kulturális blokkot követően Pongrátz András 1956-os szabadságharcos szólalt fel. A Corvin közi hőst vastaps fogadta a hallgatóság részéről. Pongrátz András beszédében elmondta, a kommunizmus terrorizmus, ’56-hoz pedig éppen az vezetett, hogy a magyar nemzet már nem tudta tovább elbírni a ránehezedő terrort.

A szabadságharcos visszaemlékezett az október 23-ai és az azt követő napok eseményeire, elmesélte, hogyan döntötték le a Sztálin-szobrot.

Az első díszlövés leadása után Novák Előd úgy kommentálta az eseményeket, hogy „Magyarország mindenkié, a Corvin köz a miénk”.

Utána Grundtner András, a Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje lépett a színpadra, arról beszélve, hogy „a baloldal hazudik továbbra is”, most épp az orosz-ukrán háborúról. Grundtner szerint „azzal a rágalommal álltak elő, hogy elfelejtettük, az ‘56-osok ki ellen harcoltak (…) Természetesen ez hazugság. Tudjuk, hogy kik voltak ‘56-ban az ellenségeink, és tudjuk, hogy ugyanaz ma is. (…) Kizárólag a nemzetközi baloldali rablóbanda”. A főpolgármester-jelölt ezután a spekuláns pénzügyi maffiáról beszélt, miszerint az orosz-ukrán háborúért és a „szabadságjogainkat nyirbáló” koronavírusért is „az a baloldal felelős, akik a kommunizmust okozták”.

Novák Grundtner beszéde után még azt mondta, hogy bár a főváros egy kemény terep, ők „szeretik a kihívásokat”. Végül pedig a Mi Hazánk egyik kedvenc szava, a „luxusnyugdíjak” ellen adta le a párt az újabb lövését, amelyet Novák Előd az ágyúval szemben, a körúton lévő bankfióknak is küld.


Végül Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke lépett a pódiumra. A nemzeti ellenzéki párt vezetője azzal indította beszédét, hogy megköszönte a részvételt mindenkinek, aki ezen a napon ellátogatott a Corvin közbe. Toroczkai szerint beszédes, hogy idén október 23-án a magyarországi pártok közül egyedül a Mi Hazánk tart köztéri megemlékezést.

Toroczkai László elmondta, sokan, különböző szempontokból a Kádár-rendszerhez hasonlítják a jelenlegi Fidesz-kormányzatot. Aláhúzta ugyanakkor, hogy a disznófejű nagyurak által irányított balliberális-globalista oldalnak, melynek pártjai a DK-tól a Jobbikig ugyancsak kommunistázni szokták a jelenleg rendszert, erre nincs meg a jogalapja, csak a Mi Hazánknak.


Toroczkai László, a párt vezetője hosszan szidta a Fideszt, Orbán Viktort például azért, mert menekül a sajtó elől. Azt mondta, a Kádár-rendszerre emlékezteti az a propaganda, ami a Fidesz médiájából árad.

A Mi Hazánk elnöke hozzátette, sokan még mindig azt gondolják, hogy a Fidesz nemzeti párt, ez azonban nem igaz.

Toroczkai ezt követően ismertette az 1956-os egyetemisták 16 pontját, majd feltette a kérdést a hallgatóságnak, ezek alapján ki ’56 szellemi örököse? „Úgy gondolom, Pongrátz András erre a kérdésre már válaszolt” – húzta alá, megjegyezve, a kommunizmus és a bolsevizmus napjainkban is jelen van, csak más formában.

Toroczkai arról is beszélt, hogy „miközben mi fogyunk, egyre többen törekednek a helyünkre”. Szerinte kommunizmus, bolsevizmus, bárhogy hívják, „sokkal erősebb, mint valaha”. Szerinte a globalizmus ugyanúgy el akarja pusztítani a nemzetet, Toroczkai ezért úgy látja, egyre közelebb vagyunk a harmadik világháborúhoz. Ebben a helyzetben „a magyarok bölcsebben látják a helyzetet”, mint mások, mégpedig azért, mert a magyarok már két világháborút is elbuktak, mondta. Az ukrajnai és az izraeli háború „haszonélvezőiről” is beszélt a párt elnöke. Toroczkai azokat kérdezte, akik „elhitték a Fidesz békepártiságát”, mondván: „Most mit gondolnak, amikor az izraeli konfliktus esetében még a semlegesség látszatát is feladta a kormány?”

Toroczkai azt is mondta, hogy ‘56-ban mi „nem úgy jártunk, mint Zelenszkij”, mert a magyaroknak nem segítettek. Szerinte magunkra számíthatunk, és a magyarok feladata most az, hogy tanuljanak a történelemből. Toroczkai végül az esemény zárásaként arról beszélt, hogy ezt a „nevet és formát változtató” ideológiát kell lerázni magunkról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések