A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így készíthetsz mozzarellát házilag: mindössze két hozzávalóból áll


Házilag is készíthetsz mozzarellához hasonló, lágy, szeletelhető sajtot.


Ha imádod a lágy sajtokat, próbáld ki ezt a házilag készített mozzarellát! A házi vajhoz hasonlóan ez is kevés hozzávalóból áll, és meglepően könnyen elkészíthető. Mindenképpen nyers, pasztőrözetlen tejet és desztillált fehérecetet használj hozzá, és egy konyhai hőmérőre is szükséged lesz.

Hozzávalók 1 darabhoz

👉 7 evőkanál fehérecet
👉 2 l nyers tej

Elkészítés:

A tejet öntsd egy vastag aljú lábosba, és közepesnél kicsit kisebb lángon kezdd el melegíteni. Folyamatosan kevergesd addig, amíg el nem éri a 46-48 fokot. Ekkor adagold bele az ecetet. Kevergesd további fél percig, amíg elkezd összeállni, ekkor fedd be, és húzd le a tűzről. Öt perc múlva szedd le róla a fedőt. Észre fogod venni, hogy a tetején elkezdett összesűrűsödni. Ezt a sűrű réteget kanalazd egybe, és tedd egy kisebb tálba. Nyomkodd ki belőle kézzel a nedvességet, amíg egy labdává szépen összeáll.

Közben a visszamaradt savót melegítsd fel 80-90 fokosra. Dobd bele vissza a kinyomkodott sajtot pár másodpercre, majd szedd ki, és kicsit gyúrd át, nyomkodd ki, és nyújtsd meg a sajtot. Ezt ismételd meg néhány alkalommal, amíg a jellegzetes, ruganyos állagát el nem éri. Az elkészült sajtot tedd hideg vízbe, majd onnan a hűtőbe.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések