A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A CÖF–CÖKA üzenete a lengyeleknek: A lengyel és magyar tudja, hogy az Európai Uniót ideje megreformálni!


Nyílt levelet írt a CÖF–CÖKA nevében Csizmadia László, a szervezet kuratóriumi elnöke a Békemeneten a magyarokkal együtt vonuló Gazeta Polska  főszerkesztőjének, Tomasz Sakiewicznek és minden klubtagnak, amelyben arra kéri őket, hogy a lengyel választásokkor szavazzanak a Jog és Igazságosság pártra, azaz a PiS-re, mert ezzel újra erőssé tehetik a V4-ek együttműködését, továbbá a magyarok és a lengyelek is tudják, hogy itt az ideje megreformálni az Európai Uniót, amit közös erővel érhetünk el.

A CÖF–CÖKA és a Gazeta Polska klubjai több mint 10 éves testvéri kapcsolata reprezentálja polgáraink jóban-rosszban összetartozását

– kezdi levelét Csizmadia László, hiszen a Gazeta Polska főszerkesztője lengyel társaival együtt már a 2013-as Békemeneten is a magyarokkal vonult, fő transzparensükre pedig az volt írva: Istenem, adj nekünk egy lengyel Orbánt!

A mostani ukrán–orosz háború kapcsán pedig megint döntenünk kell a jövő nemzedékének sorsáról. A keresztény-konzervatív hagyományok őrzése Lengyelországban a PiS vezette kormány eddigi regnálásának eredménye

– jegyzi meg Csizmadia László. Az elnök kiemelte, hogy a lengyel kormány bátran üzen Ukrajnával szolidáris cselekedeteivel Oroszországnak, miszerint többé nem fordulhat elő az, amikor a szovjet birodalom majd fél évszázadig rabságban tartotta Kelet-Közép-Európa népeit. Ugyanakkor kiemelte:

A magyar és lengyel nép nem kér az agresszióból és a birodalmi elképzelésekből, függetlenül attól, hogy ezek Oroszországból, vagy éppen a brüsszeli elit irányából érkeznek.
Csizmadia László ezek után ismertette a magyar helyzetet, miszerint kárpátaljai testvéreink az életüket áldozzák az oroszok elleni harcban, továbbá az energia okán függünk Oroszországtól, de ez nem azt jelenti, hogy a magyar kormány oroszbarát lenne. Az ukrán embereknek mi, magyarok is nap, mint nap segítő kezet nyújtunk. Fontos ügyekben pedig a lengyelek és a magyarok egy véleményen vannak: példaként említette a szuverenitást, a brüsszeli szankciók és az illegális migráció visszautasítását, és elutasítjuk a gyermekeinket megrontó LMBTQ-tevékenységet. A lengyelek viszont most az országgyűlési választásukon egy új történelmi szakaszt nyithatnak, ha ismét a PiS-re szavaznak, mert ezzel megerősítik a V4-ek szövetségét.

Drukkolunk és támogatunk benneteket, lengyel testvéreink, harcostársak vagyunk! Nem engedhetünk a brüsszeli liberálfasiszta birodalmi elképzeléseknek, a sztaniolpapírba csomagolt föderalista állam létrejöttének

– írja Csizmadia László, majd arra kérte a lengyeleket, hogy szavazzanak a PiS-re, mert

A lengyel és magyar tudja, hogy az Európai Uniót ideje megreformálni!

Tomas Sakiewicz és lengyel társai az 1848–1849-es forradalom és szabadságharcról is együtt emlékeztek meg a magyarsággal. Ezen a rendezvényen a Gazeta Polska főszerkesztője hangsúlyozta, hogy a lengyel–magyar barátság több mint ezer éve tart, így biztosan több uniót túl fogunk még élni együtt. Hozzátette:

Európa nemcsak a szívét vesztette el, hanem az eszét is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések