A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Világhírű történész a Bloomberg vezércikkében: elfogy a Nyugat türelme Ukrajnával kapcsolatban


A frontról hazatérő katonák fáradtak, amit nem félnek bevallani, hiszen többet vártak a nyári ellentámadástól 

Más stratégiát javasol az ukránoknak, Niall Ferguson. A történész nem kertel, rendkívül erős kijelentéseket tesz Kijevvel kapcsolatban - írta meg a Mandiner.

A világhírű brit történész, Niall Ferguson a Bloomberg hasábjain fejtegette, hogy a Nyugat türelme gyorsabban elfogy, mint az ukrajnai háború. Szerinte az Egyesült Államok támogatása is kezd csökkenni, és bár az európai kormányok tartanák a lépést, a polgárok kezdik elveszíteni a hitüket – vélekedett. Hozzátette: „Annak az eufóriának vége, amelyet akkor éreztem, amikor egy éve Kijevben jártam, éppen a harkovi sikerek idején. Tehát az eufória elszállt, és átadta helyét a demonstratív kimerültségnek”.

Szerinte a frontról hazatérő katonák fáradtak, amit nem félnek bevallani, hiszen többet vártak a nyári ellentámadástól, mint amennyit el tudtak érni.

Ferguson úgy gondolja, hogy az Ukrajnának nyújtott nemzetközi támogatás a következő évben „ellentmondásosabbá válik”. Fennáll a veszélye, hogy csökken a nyugati támogatás, valamint hogy Oroszországban történő hatalomváltás nélkül nem lehet kiűzni az orosz csapatokat Ukrajnából: Ferguson „bebetonozási” stratégiát javasol Ukrajna számára.

„Ahelyett, hogy egy elhúzódó háborút kockáztatnánk, melyhez a nyugati támogatás csökkenésének további kockázata járul, Ukrajnának inkább meg kell szilárdítania azt, amit már elért”  – hangsúlyozza.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések