Hirdessen itt

Villámgyors gombás tészta tejszínes szószban: amíg a tészta kifő, a szósz is elkészül


A gyors gombás tésztánál nem is kell egyszerűbben elkészülő, ínycsiklandó vacsora.


A tejszínes-gombás tészta tökéletes választás egy olyan délelőttre vagy estére, amikor valami tartalmasra vágysz, de nem szeretnél bő fél óránál többet a konyhában tölteni. A lágy, tejszínes szósz sokféle ételt dob fel, és nagyon egyszerű vele dolgozni. Ne ijesszen meg a gomba nagynak tűnő mennyisége, sütés közben sok levet ereszt, és összeesik majd.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg száraztészta
👉 25 dkg gomba
👉 2 dkg vaj
👉 2 dl tejszín
👉 0.5 citrom
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 frissen őrölt bors


Elkészítés:

A gombát mosd meg és szeleteld fel. Egy serpenyőben olvassz vajat. Dobd rá a gombaszeleteket, sózd és borsozd meg őket, és fedő alatt párold őket puhára tíz perc alatt. Akkor jó, ha már elég levet eresztett. Ekkor locsold meg citromlével, és öntsd fel tejszínnel. Forrald öt percig, amíg kicsit besűrűsödik.

Amíg a szósz készül, a tésztát forró, sós vízben főzd ki. Szűrd le, forgasd össze a tésztával, szórd meg aprított petrezselyemmel, és tálalhatod is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések