Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vastag és laktató palacsinta német recept alapján: a tésztájába tejföl is kerül


Mennyei palacsintát készíthetsz úgy, ha a tésztájába tejfölt is keversz.


Ha a palacsinta tésztájába tejfölt is adagolsz, vastag, kiadós darabokat kapsz, amelyeket utána kedved szerint tölthetsz meg. Készítheted egészen sűrűre, vagy ha vékonyabban szeretnéd, hígíthatod addig szódavízzel, amíg el nem éred a kívánt állagot. A felvert tojáshabnak köszönhetően a palacsinta légies és puha lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg liszt
👉 3 dl tejföl
👉 2 tojás
👉 1.5 dl szódavíz
👉 1 teáskanál cukor
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Egy másik tálban keverd ki a tojássárgákat a liszttel és a cukorral. Hígítsd szódavízzel, majd forgasd hozzá a tojásfehérjéhez.

Egy serpenyőben hevíts olajat. A sűrű masszát evőkanállal egyengesd el benne, és a megszokott módon süsd ki a palacsintákat. Tálald ízlés szerint túróval, lekvárral, fahéjjal vagy kakaóval.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések