Mennyei palacsintát készíthetsz úgy, ha a tésztájába tejfölt is keversz.
Ha a palacsinta tésztájába tejfölt is adagolsz, vastag, kiadós darabokat kapsz, amelyeket utána kedved szerint tölthetsz meg. Készítheted egészen sűrűre, vagy ha vékonyabban szeretnéd, hígíthatod addig szódavízzel, amíg el nem éred a kívánt állagot. A felvert tojáshabnak köszönhetően a palacsinta légies és puha lesz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg liszt
👉 3 dl tejföl
👉 2 tojás
👉 1.5 dl szódavíz
👉 1 teáskanál cukor
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Egy másik tálban keverd ki a tojássárgákat a liszttel és a cukorral. Hígítsd szódavízzel, majd forgasd hozzá a tojásfehérjéhez.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A sűrű masszát evőkanállal egyengesd el benne, és a megszokott módon süsd ki a palacsintákat. Tálald ízlés szerint túróval, lekvárral, fahéjjal vagy kakaóval.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések