Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rakott patisszon paradicsomos, darált húsos raguval: rengeteg sajt olvad a tetejére


A paradicsomos, darált húsos raguval egybe sütött rakott patisszon hamisítatlan nyári egytálétel.


A darált húsos rakott patisszon könnyű, mégis laktató egytálétel, amit nem lenne érdemes kihagyni ezen a nyáron sem. A csillagtöknek is nevezett semleges ízű, alacsony kalóriatartalmú zöldség számtalan módon használható fel, többek között töltve vagy rántva is csodás lesz.

Hozzávalók

A rakottashoz:
👉 30 dkg tejföl
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 1 nagy patisszon (kb. 1,5 kg)
👉 1 csésze rizs

A raguhoz:
👉 50 dkg darált hús
👉 10 dkg passzírozott paradicsom
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A rizst sós vízben párold puhára. A patisszont hámozd meg, a magjait vájd ki, a zöldséget szeleteld fel. Forró, sós vízben két perc alatt főzd elő. Ha kész, szűrd le és tedd félre.

A raguhoz a hagymát olajon párold üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát, pirítsd egy percig, és húzd le a tűzről. Keverd el a pirospaprikával és az őrölt köménnyel, hagyd, hogy a hagyma kicsit magába szívja a fűszereket, majd add hozzá a húst. Tedd vissza a tűzre, sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Ekkor öntsd fel a passzírozott paradicsommal, és annyi vízzel, hogy jó szószos legyen. Lefedve főzd össze negyedóra alatt.

Egy tepsi alját rakd ki a patisszonszeletek felével. Szórd meg őket kevés sóval és borssal, kanalazd rá a darált húsos ragut, arra a rizst, és locsold meg tejföllel. Fedd be a maradék patisszonnal, azt is sózd, borsozd, oszd el rajta a tejföl másik felét, és szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejére, és pirítsd további 10-15 percig.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések