A paradicsomos, darált húsos raguval egybe sütött rakott patisszon hamisítatlan nyári egytálétel.
A darált húsos rakott patisszon könnyű, mégis laktató egytálétel, amit nem lenne érdemes kihagyni ezen a nyáron sem. A csillagtöknek is nevezett semleges ízű, alacsony kalóriatartalmú zöldség számtalan módon használható fel, többek között töltve vagy rántva is csodás lesz.
Hozzávalók
A rakottashoz:
👉 30 dkg tejföl
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 1 nagy patisszon (kb. 1,5 kg)
👉 1 csésze rizs
A raguhoz:
👉 50 dkg darált hús
👉 10 dkg passzírozott paradicsom
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál őrölt kömény
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A rizst sós vízben párold puhára. A patisszont hámozd meg, a magjait vájd ki, a zöldséget szeleteld fel. Forró, sós vízben két perc alatt főzd elő. Ha kész, szűrd le és tedd félre.
A raguhoz a hagymát olajon párold üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát, pirítsd egy percig, és húzd le a tűzről. Keverd el a pirospaprikával és az őrölt köménnyel, hagyd, hogy a hagyma kicsit magába szívja a fűszereket, majd add hozzá a húst. Tedd vissza a tűzre, sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Ekkor öntsd fel a passzírozott paradicsommal, és annyi vízzel, hogy jó szószos legyen. Lefedve főzd össze negyedóra alatt.
Egy tepsi alját rakd ki a patisszonszeletek felével. Szórd meg őket kevés sóval és borssal, kanalazd rá a darált húsos ragut, arra a rizst, és locsold meg tejföllel. Fedd be a maradék patisszonnal, azt is sózd, borsozd, oszd el rajta a tejföl másik felét, és szórd meg gazdagon reszelt sajttal. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejére, és pirítsd további 10-15 percig.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések