A hamis pizza éppúgy tepsiben sül, mint eredeti társa, de az alapját élesztős tészta helyett zöldség adja.
Reszelt cukkini és sárgarépa alkotja a zöldséges hamis pizza alapját, amelynek a tetejére még sok ropogós sajt is pirul. Az eredeti változattól eltérően ehhez kevés liszt kell, ezért gyomorkímélő, kalóriaszegény és nagyon egészséges.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg liszt
👉 3 tojás
👉 2.5 dl tej
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 cukkini
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 sárgarépa
👉 1 lila hagyma
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit hosszában reszeld le. Még jobb, ha zöldségspirálozót használsz hozzá, így szép hosszú szálakat fogsz kapni. Sózd be, hagyd állni negyedórát, utána csavard ki belőle a nedvességet. Amíg a cukkini pihen, a sárgarépát tisztítsd meg, és hasonló módon vágd vékony csíkokra. Egy serpenyőben, kevés olajon kezdd el puhára párolni. A lila hagymát szeleteld fel, és add a répához.
Szórd meg sóval és borssal, süsd össze öt perc alatt, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Fedd le, így párold kis lángon további negyedórát, majd keverd össze az időközben kinyomkodott cukkinival. Egy kisebb tálban, kézi habverő segítségével vegyítsd el a tojást és a tejet, sózd meg, majd adagold hozzá több részletben a lisztet.
Forgasd össze a zöldséges keverékkel, és egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét szórd meg gazdagon reszelt sajttal és bazsalikommal, és told 180 fokos sütőbe 35 percre, amíg az egész összeáll, és a sajt a tetejére olvad.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések