Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pihe-puha, filléres kukoricapiskóta: lekvárral tálalva csodás uzsonna


A kukoricapiskóta egyszerű elven készül, gluténmentes, és lekvárral tálalva különlegesen finom.


A kukoricapiskóta elkészítése rendkívül egyszerű: úgy készül, ahogy a hagyományos süti, de búza- helyett kukoricalisztből. A színe szép sárga lesz, az íze pedig egy kicsit más, mint a megszokott, de nagyon finom. Tálald egy csésze kávé vagy tea mellé, házi lekvárral megkenve.

Hozzávalók 4 személyre

👉 10 dkg kukoricaliszt
👉 10 dkg porcukor
👉 4 tojás
👉 1 evőkanál víz
👉 1 kávéskanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 lekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgákat keverd szintén habosra a porcukorral, hígítsd egy evőkanál vízzel, és add a tojásfehérjéhez. A kukoricalisztet vegyítsd el a sütőporral, és fakanállal, fokozatosan adagold a tojásos részhez. Most már csak nagy mozdulatokkal keverd el, ne használj robotgépet.

Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések