A kukoricapiskóta egyszerű elven készül, gluténmentes, és lekvárral tálalva különlegesen finom.
A kukoricapiskóta elkészítése rendkívül egyszerű: úgy készül, ahogy a hagyományos süti, de búza- helyett kukoricalisztből. A színe szép sárga lesz, az íze pedig egy kicsit más, mint a megszokott, de nagyon finom. Tálald egy csésze kávé vagy tea mellé, házi lekvárral megkenve.
Hozzávalók 4 személyre
👉 10 dkg kukoricaliszt
👉 10 dkg porcukor
👉 4 tojás
👉 1 evőkanál víz
👉 1 kávéskanál sütőpor
👉 1 csipet só
👉 lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgákat keverd szintén habosra a porcukorral, hígítsd egy evőkanál vízzel, és add a tojásfehérjéhez. A kukoricalisztet vegyítsd el a sütőporral, és fakanállal, fokozatosan adagold a tojásos részhez. Most már csak nagy mozdulatokkal keverd el, ne használj robotgépet.
Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből, borítsd deszkára, és hagyd kihűlni.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések