Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós csirkecomb mézes-narancsos mázzal: ez az igazán sűrű szaft titka


A mézes-narancsos mázzal sült csirkecomb egyszerre édes, fűszeres és ropogós.


A ropogós sült csirkecombhoz nagyon jól megy a ragacsos mézes-narancsos máz. Még finomabb lesz, ha mellédobsz néhány illatos, friss rozmaringágat is. A húst először pihentesd a pácban, hogy az ízek jól átjárják a belsejét is, és csak utána told a sütőbe.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 egész csirkecomb
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 ág rozmaring
👉 2 evőkanál méz
👉 2 narancs
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só

Elkészítés:

Az egészben hagyott csirkecombokat sózd meg. A mézet keverd össze az egyik narancs kifacsart levével. Az így kapott páclé felével kend meg a húsokat. Letakarva pihentesd őket a hűtőben egy órát. A pácolási idő leteltével egy tepsit kenj ki vékonyan olajjal, és pakold bele a csirkecombokat.

Tegyél melléjük egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a rozmaringágakat és a másik narancsot felkarikázva. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Fél óra elteltével vedd ki a sütőből, kend meg minden oldalát a pác másik felével, és told vissza további fél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések