A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb megrázó információk jelentek meg a brutális ukrán kényszersorozásokról


„Soha nem harcoltam, de holnap be kell vonulnom” 

Már az orvosi papír sem ad felmentést, a beteg hadköteles férfiakat is elviszik a frontra. De rettegnek a nők is, hogy elelhurcolják őket. Októbertől ugyanis kötelezően nyilvántartásba veszik az egészségügyi végzettségű asszonyokat, akiket bármikor behívhatnak szolgálatra. Az M1 Híradó Megrázó felvételeket mutatott be - írta meg a hirado.hu.

Az M1 Híradó riportjában bemutatott videón két toborzótiszt lefog egy hadköteles férfit és erőszakkal próbálja betuszkolni egy mikrobuszba a nyugat-ukrajnai Lembergben. Látszik, hogy minden erejével ellenkezik. Nem akarja, hogy elvigyék a frontra meghalni.

Újabb megrázó felvételek jelentek meg a brutális kényszersorozásokról. Senkinek nincs kegyelem! Fényes nappal az utcán tepernek le a földre egy másik férfit. Hiába könyörög segítségért, a buszmegállóban várakozó fiatalok nem mernek közbelépni, mert a katonák őket is megfenyegetik.

Tovább durvul a mozgósítás. Ukrajna-szerte vadásznak mindenkire, aki alkalmas lehet valamilyen szolgálatra. Válogatás nélkül küldik a behívókat is.

„Holnap kell bevonulnom. Soha nem harcoltam, itthon hagyom a fiamat, a lányomat. Támogassák a családomat még tűzifára sincs pénzünk. Nem kísérhetem ezentúl a gyerekemet az iskolába sem, mit mondjak még? Eddig alkalmatlan voltam a szolgálatra, most ismét elküldtek a katonaorvoshoz és már megfelelek, ezért kérem, segítsenek” – mondta a világhálóra feltöltött videójában egy ukrán férfi.

A katonai mozgósítás azt követően lépett magasabb szintre, hogy Volodimir Zelenszkij egy hónapja bejelentette: a hadsereg erősítést kért tőle. Azóta sorra látnak napvilágot az egyre fenyegetőbb nyilatkozatok.

Az ukrán kormánypárt frakcióvezetője jelentette be: kérni fogják a külföldre menekült férfiak kiadatását. Most pedig Mihajlo Podoljak elnöki főtanácsadó beszélt arról: elvehetik az állampolgárságát annak, aki nem tér haza.

„Lesznek listáink azokról az emberekről, akik hamis felmentési igazolásokkal hagyták el Ukrajnát, nekik a visszatértük után problémáik lesznek. Tehát amennyiben még most nem térnek haza, úgy a háború befejezése után különböző büntetőjogi eljárásokkal kell majd szembenézniük” – fogalmazott Mihajlo Podoljak ukrán elnöki főtanácsadó.

Közben Kijev egy új törvényt készít elő, amely szerint ha egy hadköteles férfi orvoshoz megy ahelyett, hogy fegyvert fogna, akkor a rendelő előtt várják majd a sorozóbiztosok és elviszik a frontra harcolni.

Közben pedig már a nők is attól rettegnek, hogy elhurcolják őket. Október elsejétől ugyanis katonai nyilvántartásba veszik az egészségügyi és a gyógyszerész végzettségű nőket, így már ők sem hagyhatják el az országot.

„Az egészségügyben dolgozó összes, 18 és 60 közötti nőnek jelentkeznie kell a hadkiegészítő parancsnokságokon. Sokan közülük attól rettegnek, hogy, a férfiakhoz hasonlóan ezután majd ők sem hagyhatják el az országot, ez a része ugyanis még mindig nincs teljes mértékben tisztázva a rendelkezésnek. Több, neve elhallgatását kérő nővér beszélt arról, hogy emiatt elhagyja a pályát és inkább külföldre megy. De tudomásunk szerint, van olyan körzeti orvos is, akinek közel 2000 páciense van Kárpátalján, és mégis megkapta a behívóját” – mondta az M1 tudósítója.

A biztos halál elől menekülve egyre többen próbálnak illegálisan kijutni Ukrajnából. De akit elkapnak, arra súlyos büntetés vár.

Két harkivi férfit a lengyel határon fogtak el. Brutálisan megverték őket, pisztollyal ütötték a fejüket a sorozótisztek és azzal fenyegették, hogy élve elássák őket, ha nem vonulnak be a hadseregbe. A videó azonban kikerült a világhálóra, ezért vizsgálat indult.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések