A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kelt tésztából készült álompuha kiflik: a darabok belseje csokipudingot rejt


A kelt tésztából készült csokipudingos kiflik tésztája édes és foszlós, belül a töltelék pedig gazdag.


Ha már ügyesen tudsz kelt tésztát összeállítani, a csokipudingos kiflikkel is nagy sikert fogsz aratni. A töltelékük egyszerűen pudingporból készül, de ha van kedved, azt is összeállíthatod házilag. A kis kiflik tökéletesek vendégvárónak, vagy a gyerekek is magukkal vihetik őket az iskolába.

Hozzávalók 8 személyre

A tésztához:
👉 70 dkg liszt
👉 4.5 dl tej
👉 4 evőkanál cukor
👉 4 dkg élesztő
👉 1.5 dl olaj
👉 1 csipet só
👉 1 tojássárgája a tetejére

A töltelékhez:
👉 5 dl tej
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 csomag csokis pudingpor

Elkészítés:

Az élesztőt morzsold bele egy evőkanál cukorral elkevert langyos tejbe, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a sót, a maradék cukrot, az élesztős tejet, és kezdd el összedolgozni. Végül több adagban csorgasd hozzá az olajat is. Gyúrd alaposan össze, majd takard le, és széltől védett, langyos helyen keleszd egy óra alatt a duplájára.

Amíg a tészta kel, a pudingot a csomagoláson olvasható módon készítsd el. Célszerű a végén a tetejét fóliával lefedni, hogy ne bőrösödjön. A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki kör alakúra, és vágj belőle 16 cikket. Mindegyik közepébe helyezz egy adag pudingot, majd a szélesebbik oldalánál fogva tekerd fel. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és újra letakarva keleszd további húsz percet.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A kiflik tetejét kend meg felvert tojássárgájával, és húsz perc alatt süsd őket szép színűre. Ebből az adagból két tepsire való kifli készülhet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések