Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsis csirkecomb sajtkrémes szószban: negyedóra összeállítani, a többit bízd a sütőre


Fantasztikus lesz a hétvégi ebéd, ha a fűszeres csirkecombokat gazdag, sajtkrémes szószban sütöd puhára.


A sajtkrém számtalan módon felhasználható: amellett, hogy csirkecombok szaftjába is nagyon jól mutat, felhasználhatod sütés nélkül készülő tortákhoz is. Ezekkel a puha, omlós combokkal alig lesz munka, csak győzd kivárni, amíg a sütőben omlósra puhulnak.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg tömlós sajtkrém
👉 4 egész csirkecomb
👉 2 dl tejszín
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze kevés olívaolajjal, és pihentesd egy órát a hűtőben. A pácolási idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben.

A sajtkrémet keverd el a tejszínnel, a zúzott fokhagymagerezddel és az aprított petrezselyemmel. Kend meg ezzel a keverékkel a csirkecombokat, a maradék mártást pedig kanalazd melléjük. Alufóliával letakarva egy óra alatt süsd a combokat puhára.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések