Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fordított körtetorta karamellás öntettel: így kerül a gyümölcs felülre a végén


A karamellás öntettel készülő fordított körtetorta mutatós és ellenállhatatlan őszi édesség.


A karamellás fordított körtetorta különlegessége, hogy az olvasztott, karamellizált cukor a forma aljára kerül, ebbe kell a gyümölcsöt pakolni. Az édes, ropogós rétegre egyszerű kevert tésztát kanalazz, majd amikor kisült, csak borítsd ki a formából, így az alján lévő gyümölcs a tetejére kerül.

Hozzávalók 4 személyre

A gyümölcshöz:
👉 15 dkg cukor
👉 4 körte

A tésztához:
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 2 dl natúr joghurt
👉 2 tojás
👉 1.5 dl olaj
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 0.5 csomag sütőpor

Elkészítés:

A cukrot száraz lábosban karamellizáld negyedóra alatt. Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint az edénybe önteni, és közepes lángon hagyni, hogy megolvadjon és enyhén megbarnuljon. Amikor már szép a színe, öntsd egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljába. A körtét hámozd meg, magozd ki, vágd vékony cikkekre, és helyezd el őket a karamellben.

A tésztához a cukrot keverd habosra a tojásokkal. Add hozzá a joghurtot, az olajat, a vaníliaaromát, végül a sütőporral elkevert lisztet. Öntsd a gyümölcs tetejére, és 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta, vedd ki, és borítsd deszkára, hogy a gyümölcs a tetejére kerüljön.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések