A pici rántott sajtgolyócskákat minden gyerek imádni fogja.
Ha szeretnéd a gyerekeidet és a barátaikat valami finom fogással meglepni, a rántott sajtgolyóknak biztos, hogy sikerük lesz. A hagyományos rántott sajthoz hasonlóan a golyócskák esetében is fontos szempont, hogy ne folyjanak ki a panírból. Tálald őket házi sült krumplival!
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg reszelt sajt
👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 10 dkg liszt
👉 4 tojás
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtot kis lyukú reszelőn reszeld le. Adj hozzá két evőkanál zsemlemorzsát, a lisztet és a tojást. Sózd és borsozd meg, gyúrd össze, majd formálj belőle gombócokat. Tedd a mélyhűtőbe fél órára, hogy megdermedjenek. Amikor már elég kemények, forgasd meg őket a maradék zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi legalább félig ellepi a kis golyókat, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyit tegyél az olajba, amennyi kényelmesen elfér benne, és nem hűti le. A kisült sajtgolyókat szedd papírtörlőre.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések