A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiadós hagymás-sajtos karaj a sütőből: egy fontos lépést ne hagyj ki a készítésekor


A sajttal bőven megszórt karaj a mellé karikázott hagymának köszönheti sűrű szaftját.


A tepsiben sült hagymás-sajtos karajszeletek egyik titka, hogy a húsra süss kérget, mielőtt a tepsibe pakolod. Így sütés közben nem illannak el az értékes nedvei, hanem finom szaftos marad. Jól klopfold is ki, mielőtt befűszerezed, így a rostjai is fellazulnak, nem lesz rágós.

Hozzávalók

👉 15 dkg reszelt sajt
👉 4 szelet sertéskaraj
👉 4 hagyma
👉 2 olaj
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki. Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával mindkét oldalukat, locsold le őket olajjal, és szobahőmérsékleten pihentesd egy órát. A hűtőbe ne tedd, különben a forró serpenyőbe téve azonban összeugrik.

A pihentetési idő leteltével a hússzeletek mindkét oldalára süss egy-két perc alatt kérget, és helyezd el őket egymás mellett egy tepsibe. A hagymát cikkezd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús pirult, még egy kevés olaj hozzáadásával fonnyaszd meg őket öt perc alatt, majd kanalazd a tepsiben várakozó hús mellé. A tetejüket gazdagon szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told az egészet 160 fokos sütőbe másfél órára. Ha elkezdene odakapni, egy kevés vizet is önthetsz közben alá. Az utolsó negyedórában vedd le a fóliát a tetejéről, szórd meg aprított petrezselyemmel, és pirítsd rá a sajtot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések