A szaftos sertéstarjához remekül megy a karakteres, fokhagymás ízesítés.
Csodás, magyaros ízvilágú ebédet készíthetsz, ha a sertéstarját fokhagymával és édes paprikakrémmel készíted el. A szaftos hús tepsiben sül, mégsem szárad ki. Még intenzívebb lesz az íze, ha egy evőkanálnyi sertés-fűszersóval is feldobod.
Hozzávalók
👉 75 dkg sertéstarja
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 4 evőkanál olaj
👉 2 evőkanál édes paprikakrém
👉 1 evőkanál sertés-fűszersó
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 dl víz
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A sertéstarját szeleteld fel. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a paprikakrémmel, a fűszersóval, a pirospaprikával és a borssal. Kend meg a hússzeleteket ezzel a páccal, és lezárt dobozban pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap helyezd el a húsokat egy tepsiben. Szórd meg őket sóval. Önts alá egy deci vizet, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Másfél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még további fél órát.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések