A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szénbányát bővítenek a szélerőművek helyén Németországban


A zöldpárti politikusok szerint ez hatalmas előrelépés. 

A német RWE energiaipari óriásvállalat megkezdte egy szélerőműpark lebontását, hogy helyet csináljon egy külszíni lignitbánya további bővítésének Észak-Rajna-Vesztfália nyugati régiójában – írja az euobserver. Egy szélturbinát már lebontottak, és további hetet terveznek eltávolítani, hogy további 15-20 millió tonna barnaszenet termeljenek ki.  

A bontás része annak az egyezségnek, amelyet Robert Habeck, zöld párti gazdasági és éghajlatvédelmi miniszter és Mona Neubaur, Észak-Rajna-Vesztfália gazdasági minisztere kötött tavaly, abból a célból, hogy engedélyezzék a bánya bővítését. Cserébe az RWE-nek bele kellett egyeznie abba, hogy 2030-ban – nyolc évvel a korábbi határidő előtt – fokozatosan kivonul a széntermelésből.

Ez egy jó nap az éghajlatvédelem számára” – mondta akkor Habeck. Az RWE és a német kormány a garzweileri szénmezők bővítését az Ukrajna elleni orosz invázióval és az azt követő energiaválsággal indokolta. Habeck „helyes döntésnek” nevezte a bővítést. Oliver Krischer zöldpárti politikus „az elmúlt évek egyik legnagyobb előrelépésének” nevezte a bővítést.

Az Aurora energetikai tanácsadó cég azonban megállapította, hogy a garzweileri külszíni bánya bővítése miatt az ország nem tudja majd tartani a klímavédelmi vállalásait.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések