A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A háborúpárti amerikai képviselő okoskodott egyet a dollármédiának, miután találkozott Dobrev Klárával


Orbán Viktor a Tucker Carlsonnak adott interjújában hazugságnak nevezte az állítást, miszerint Ukrajna nyerésre állna a háborúban. 

A 444 propagandaoldal kérdésére Jason Crow elmondta, teljesen máshogy látja a helyzetet, mint Orbán. 

„Az orosz hadsereg 60 százalékát elpusztították az elmúlt másfél évben. A szankciók működnek, nyomást gyakorolnak Putyinra.”

Crow szerint azonban még több szankcióra van szükség, és arra is figyelni kell, hogy azokat hatékonyan hajtsák végre. Így lehet új helyzet elé állítani Vlagyimir Putyint. Az ukránok figyelemre méltó munkát végeznek, miközben az otthonaikért, a családjukért, a saját túlélésükért küzdenek.

„Ne felejtsük, hogy másfél évvel ezelőtt a világ nagy része azt hitte, csak három napig tartanak ki. Most pedig támadnak, területeket foglalnak vissza, és mérhető károkat okoznak az orosz hadigépezetben.”

Ezt nagyrészt a szívüknek és a motivációjuknak köszönhetik, de kellett hozzá a szabad világ támogatása is. A nyugati országok felismerték, hogy Ukrajna szabadsága az ő érdekük is – mondta Crow.

Crow elmondta,

nagyon aggasztja Orbán retorikája.

Amikor ellenségnek nevezi az Egyesült Államokat, vagy arra utal, hogy a NATO-tagállamok részben vagy egészben felelősek az ukrajnai konfliktusért, mondván, provokálták Oroszországot. Szerinte ezek az állítások egyszerűen nem igazak, nem támasztják őket alá tények.

„Magyarország mint NATO-tag érdeke, hogy megállítsuk Putyint, mert nem fog megelégedni Ukrajnával. El fog menni, ameddig engedik.”

Arról is beszélt, hogy

„Ukrajna egészen más hely, mint másfél évvel ezelőtt. Akkor még nagyobb volt a kereslet a korrupcióra. Ez nem jelenti azt, hogy nincs több tennivaló, mert van. De a fejlődés figyelemre méltó.”

Crow végül arra ösztökélte a magyar kormányt és a miniszterelnököt, hogy változtassák meg a retorikájukat. Szerinte az nem a magyar emberek érdekét szolgálja, és sem a magyar gazdaságnak, sem az ország biztonságának nem tesz jót.

„Demokratikus struktúrákra, független igazságszolgáltatásra és szabad sajtóra van szükség. Ezek kéz a kézben járnak a jóléttel”

- zárta a beszélgetést.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések