A serpenyős sertésszelet egyszerű ízesítéssel készül, és nagyon hamar kisül.
A serpenyős sertésszelet hétvégén vagy hétköznap is tökéletes választás. Komolyan vehető, laktató fogás, ugyanakkor alig van vele munka, így egy sietősebb este is bátran nekiállhatsz. A szeleteket kisütés előtt forgasd lisztbe, amelyet ízesíts kedved szerinti fűszerekkel.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 szelet sertéskaraj
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 teáskanál szárított petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 2 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket jól klopfold ki, szórd meg sóval és borssal, és szobahőmérsékleten hagyd állni egy órát. Ne tedd a hűtőbe, mert a hideg hús a forró olajba kerülve összeugrik.
A pihentetési idő leteltével a lisztet keverd össze a pirospaprikával, a fokhagymaporral és a szárított petrezselyemmel. Vékonyan hintsd meg ezzel a keverékkel a hússzeleteket. Egy serpenyőben hevíts olajat, és oldalanként öt perc alatt süsd a karajt készre. Amikor a széle megbarnult, már jó. Tálald tepsis krumplival és házi vegyes savanyúsággal.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések