Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A tökéletes ecetes csalamádé titka: így készítve jönnek ki legjobban az ízei


Még most tedd el télire a vitamindús csalamádét, amiben sokféle zöldség érik össze.


Ha szívesen teszel el télire savanyúságot, próbáld ki ezt a csodás csalamádéreceptet. A üvegekbe káposzta, paprika, uborka és hagyma kerül, és az ecetet sem szabad sajnálni róla. Jól fognak esni télen húsok mellé, de van, aki még a hamburgerbe is pakol belőle.

Hozzávalók 10 adaghoz

👉 1.5 kg uborka
👉 1.5 kg paprika
👉 1.5 kg káposzta
👉 1 kg sárgarépa
👉 50 dkg hagyma
👉 30 dkg cukor
👉 8 dkg só
👉 2 dl 20 százalékos ecet
👉 1 mokkáskanál borkén

Elkészítés:

A zöldségeket nagyon alaposan tisztítsd meg. Az uborkát áztasd hideg vízbe, körömkefével sikáld át, és gyaluld le. A paprikát is áztasd be, utána csumázd ki, és vágd vékony szeletekre. Egy részét helyettesítheted kápia paprikával. Gyaluld le a káposztát és a hagymát is. A szintén beáztatott sárgarépát zöldséghámozóval pucold meg, és gyaluld vékonyra. Keverd őket össze egy nagy edényben.

A cukrot keverd össze a sóval és az ecettel, és öntsd a keveréket a zöldségekre. Szórd meg borkénnel, forgasd össze, és hagyd állni legalább fél napig. Víz nem kell hozzá. Néhány óra múlva kóstold meg, ha kell még, adj hozzá egy kevés cukrot. Utána adagold sterilizált befőttesüvegekbe. Zárd jól le őket, és felbontásig tárold hűvös helyen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések