Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Az eredeti, ropogós Pavlova-torta receptje: csak tojásfehérjéből áll a tésztája


A Pavlova-torta gluténmentes és gyönyörű édesség. Bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölccsel finom lesz.


Ha maradt a hűtődben egy kevés tojásfehérje, készíts belőle ropogós Pavlova-tortát! A habot tetszőleges formára alakíthatod, utána pedig alacsony hőfokon inkább csak szárítsd, mint süsd. A tojások kettéválasztásakor vigyázz, hogy sárgája ne kerüljön hozzá, a cukrot pedig csak akkor adagold bele, amikor már felverted.

Hozzávalók 4 személyre

A tortához:
👉 20 dkg porcukor
👉 4 tojásfehérje
👉 1 evőkanál kukoricakeményítő
👉 1 teáskanál citromlé

A krémhez:
👉 15 dkg vegyes gyümölcs
👉 2 dl habtejszín
👉 1 dl görög joghurt
👉 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tojásfehérjét verd fel habbá. Amikor már szépen megáll, add hozzá kanalanként a cukrot, utána a citromlevet, végül a kukoricakeményítőt. Verd tovább robotgéppel, amíg teljesen kemény lesz. A habot öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és készíts belőle tetszőleges formát. Ha elég keményre verted, magától is megáll majd. Told 100 fokos sütőbe két órára. Ha kész, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.

Közben állítsd össze a krémet. A jól behűtött tejszínt verd habbá. Add hozzá először a cukrot, utána a joghurtot. A habcsók közepe sütés közben be fog esni, ebbe halmozd a krémet. Pakold meg a tetejét gyümölcsökkel, és óvatosan szeleteld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések