Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós mézes-mázas sült krumpli: dijoni mustár adja meg a karakterét


A mézes-mázas sült krumpli dijoni mustáros szósszal különleges köret a szárazabb húsok mellé.


Nem csak a húsoknak áll jól a mézes-mustáros ízesítés. Ez a ropogós mézes-mázas sült krumpli különleges és karakteres. Nagyon jól megy bármilyen hús mellé, aminek nincs jellegzetes szaftja. Készítheted nyáron újkrumpliból, szezonon kívül pedig a sárga burgonya a legjobb hozzá.

Hozzávalók

👉 1 kg krumpli
👉 3 dkg vaj
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2.5 dl fehérbor
👉 1.5 teáskanál méz
👉 1 evőkanál dijoni mustár
👉 0.5 citrom
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Az újkrumplit és a sárga héjú burgonyát nem kell meghámozni, ha más fajtát használsz, azt pucold meg. Egy kisebb tálban keverd össze a mézet, a mustárt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és dobd rá a krumplidarabokat. Sózd, borsozd, és kanalazd rá a mézes-mustáros keveréket. Forgasd össze, és nagy lángon pirítsd addig, amíg a szósz megbarnul rajta. Ekkor öntsd fel fehérborral. Vedd a lángot kicsire, és fedő alatt, időnként megkeverve párold puhára nagyjából negyedóra alatt. Amikor a levét már szinte elfőtte, és a krumpli megpuhul, egy kevés vajat olvassz még hozzá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések